Σχετικά με εμάς
Το metaΑΓΩΓΗ αποτελείται από δύο σημαντικές έννοιες. Την έννοια του μετά (meta) και την έννοια της αγωγής.
Η αγωγή είναι η σκόπιμη ενέργεια των ενηλίκων προς τα αναπτυσσόμενα άτομα με σκοπό την πνευματική, κοινωνική, σωματική, ηθική και αισθητική ανάπτυξη τους. Το μετά (meta) δηλώνει την αγωγή που λαμβάνουν τα αναπτυσσόμενα αυτά άτομα και εκτός του οικογενειακού και οικείου τους περιβάλλοντος.
Το metaΑΓΩΓΗ είναι ένα Κέντρο Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, το οποίο δημιουργήθηκε για να παρέχει εξατομικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις σε παιδιά και εφήβους. Είναι ένα κέντρο που ώς σκοπό του έχει να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο την μετά (meta) αγωγή, δηλαδή τα ερεθίσματα και τις διδαχές που λαμβάνει ένας άνθρωπος, και εκτός του οικογενειακού και οικείου του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός καθαρά εξατομικευμένου προγράμματος θεραπείας, το οποίο είναι βασισμένο στις ανάγκες του κάθε παιδιού ή εφήβου.
Ονοµάζοµαι Περπινάκης Μάριος και είµαι ιδρυτής και επιστηµονικός υπεύθυνος του metaΑΓΩΓΗ.
Σπούδασα στο Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές µου το 2015. Έκτοτε, έχω παρακολουθήσει πλήθος σεµιναρίων και εκπαιδεύσεων. Ενδεικτικά κάποια απ αυτά, “Αυτισµός και εκπαίδευση: Καλές Πρακτικές για το Σχολείο και την Παράλληλη Στήριξη”, “Στοιχεία Φωνολογικής Ενηµερότητας στη διδασκαλίας της γλώσσας”, “Δηµιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού για παιδιά µε Μαθησιακές Δυσκολίες & ΔΕΠ-Υ”, “Νοητική Υστέρηση και Αυτισµός, θεραπευτικές παρεµβάσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες” κ.α.
Είµαι εκπαιδευµένος στην προσέγγιση Intensive Interaction - Εντατική Αλληλεπίδραση, η οποία αφορά µια προσέγγιση για την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων κοινωνικής επικοινωνίας για άτοµα µε µαθησιακές δυσκολίες ή/και αυτισµό. Επίσης, είµαι εκπαιδευµένος στην εφαρµογή Kinesio Tape µε πιστοποίηση από το Kinesio University σε συνεργασία µε το Kinesio Hellas.
Το 2017 συµµετείχα ως οµιλητής στο 1ο Επιστηµονικό Συνένδριο Λογοθεραπείας στα Ιωάννινα µε θέµα “ Πραγµατολογικές διαταραχές σε ενήλικες µε Σύνδροµο Down”. Το 2023 ξεκίνησα εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο πρόγραµµα εκπαίδευσης Positive Psychology του Harvard Medical School, µε γνώµονα έναν ανθρωποκεντρικό τρόπο προσέγγισης της θετικής ψυχολογίας στα πλαίσια της καθηµερινότητας. Από το 2022 µέχρι και σήµερα διατελώ επιστηµονικός συνεργάτης του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας “ΟΛΥΜΠΙΟΝ” Ηρακλείου.